Nieuws/Entertainment
911870
Entertainment

Fans steunen 'Meneer Aart'

Er is een rel ontstaan omdat Aart Staartjes dreigt Sesamstraat te verlaten. 'Meneer Aart' is het niet eens met het nieuwe tijdstip van uitzenden. Fans hebben een speciale website opgericht om de kindervriend te helpen.

De website is in het leven geroepen om Sesamstraat te redden van de ondergang. "Wij willen samen met onze kinderen naar Sesamstraat kijken. Dat kan alleen om half zeven. Voor die tijd zijn we aan het koken, komen gezinsleden thuis en/of zitten we aan tafel. (...)

Dit gesol met de uitzendtijden heeft níéts te maken met de regelmaat die wij onze kinderen willen bieden. Houden de mensen in Hilversum rekening met de wensen van Nederlands grootste bevolkingsgroep: ouders met kleine kinderen?", aldus de beheerders van de site.

Ze roepen iedereen op om een bericht te plaatsen op www.sesamstraatnaarhalfzeven.nl. "39.862 mensen hebben al laten weten dat Sesamstraat weer naar half zeven moet!"

De kinderserie wordt vanaf maandag om 17:30 uur uitgezonden. Aart Staartjes had de bazen van de Publieke Omroep duidelijk gemaakt dat hij wilde dat het tijdstip naar 18:30 uur zou gaan. "Als het op deze manier moet, dan hoeft het voor mij niet meer", liet hij vrijdag in de Coen en Sander-show weten.