Nieuws/Entertainment
913134
Entertainment

Oud-voetbalheld omringd met urine en braaksel

'Paul Gascoigne was drie weken dronken'

Voormalig voetbalgrootheid Paul Gascoigne was drie weken door aan één stuk dronken voordat hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis. En meer schokkende details rond de nieuwste teloorgang van 'Gazza' liggen op straat.

Paul werd door vrienden aangetroffen in bed waar hij zich had verschanst met een fles gin, schrijft The Sun. Hij nam niet meer de moeite het goedje in een glas te schenken alvorens het tot zich te nemen.

Zijn woning stonk naar urine en braaksel en overal lagen lege blikken bier. "Paul was er echt heel erg aan toe. Het was een grote puinhoop. Hij was aan het lispelen en aan het huilen", zegt een vriend.

"Hij zit in een hele donkere periode. Het is goed dat hij in het ziekenhuis is opgenomen." Gascoigne werd eerder deze week door ambulancebroeders bijna letterlijk uit de goot gehaald. Hij verblijft nog steeds in het ziekenhuis.

De 57-voudig Engelse international had problemen met zijn verhuurder en werd bedreigd met uitzetting. Gascoigne zakte ineen tegen een muur, waarna omstanders de alarmdiensten belden.

Gazza vecht al jaren tegen zijn alcoholverslaving. In januari verbleef hij nog in een afkickkliniek; zijn zevende serieuze poging om zijn verslaving te bezweren.

Ook eerder deze week maakte Gascoigne bekend weer te gaan voetballen, maar de kans lijkt klein dat de 47-jarige oud-speler daadwerkelijk in actie gaat komen voor de amateurs van Abbey FC uit Bournemouth.