Entertainment/Sterren
91496430
Sterren

Jongste zoon Michael Jackson geeft zeldzaam interview

Waar oudere broer Prince en zus Paris geregeld van zich laten horen, is Bigi Jackson grotendeels buiten de spotlights gebleven. Toch heeft de jongste zoon van Michael Jackson een interview gegeven met Good Morning Britain, waar hij in aanloop naar de klimaattop in Glasgow sprak over dat onderwerp.

De tiener heet voluit Prince Michael Jackson II en werd als kind door zijn vader en verdere familie Blanket genoemd. Een aantal jaar geleden vertelde zijn broer Prince in een interview dat de jongen die naam ontgroeid is en nu als Bigi door het leven gaat.

Good Morning Britain interviewde de 19-jarige op het familielandgoed in Encino, even buiten Los Angeles. Daar organiseerde hij samen met Prince de Thriller Night Halloween Party, waarmee ze geld inzamelden voor de Heal Los Angeles Foundation. „We hebben hier heel veel coole spullen, je ziet een hoop geschiedenis in dit huis en in de studio”, vertelt Bigi terwijl hij de presentator rondleidt. „Dat was waar het voor hem allemaal om draaide en wat wij ook willen doen: dingen maken waar mensen van genieten, en die hun leven kunnen verbeteren.”

Hoopvol

De zoon van de King of Pop, die zeven jaar oud was toen zijn vader in 2009 op 50-jarige leeftijd overleed, was hoopvol over de rol die hij en zijn leeftijdgenoten kunnen spelen in het verbeteren van de klimaatsituatie. „Ik denk dat het belangrijk is dat we ons er allemaal van bewust zijn, en ik weet dat we nog wel wat werk te verrichten hebben. Maar mijn generatie weet hoe belangrijk het is.”

Het lijkt erop dat het clipje, dat Good Morning Britain op sociale media deelde, onderdeel is van een langer interview dat het programma zal uitzenden. Meer details daarover zijn nog niet bekend.