Nieuws/Entertainment
915387
Entertainment

Woede om nonchalance Sergio Herman over snelheidsovertreding

Sergio Herman

Sergio Herman

Een jachtige levensstijl, is het excuus van topchef Sergio Herman op zijn zware veroordeling voor de politierechtbank. Hij reed 105 waar je 50 mag. Volgens hem weinig aan de hand, iets dat iedereen wel eens doet. De vereniging van Ouders van Verongelukte Kinderen is woedend om die nonchalance voor een soortgelijke overtreding die hen in het verleden het leven van hun dierbare kind kostte.

Sergio Herman

Sergio Herman

Herman werd in augustus veroordeeld tot drie maanden rijverbod plus 720 euro boete. Ook moet hij zijn praktische en theoretische rijvaardigheid opnieuw bewijzen om zijn rijbewijs terug te verdienen. De straf is extra zwaar omdat hij eerder een soortgelijke snelheidsovertreding beging. Voor Sergio hoort dat bij zijn levensstijl. Als topchef staat hij voortdurend onder druk.

Voor de vereniging van Ouders van Verongelukte Kinderen is dat weliswaar een veelgehoord, maar ook een volkomen misplaatst argument: „Wat zou hij ervan vinden om die excuses te horen van iemand die hun kind of partner zou aanrijden?”, reageert afgevaardigde Koen van Wonterghem in Dag Allemaal. De vereniging kijkt dan ook vol afgrijzen terug op de onverschillige reactie van Herman.

Ja, Van Wonterghem weet dat Sergio ook zijn eigen leed had, toen hij en zijn echtgenote Ellemieke in maart hun ongeboren kindje verloren. En ja, het is confronterend, maar hij zou de hardrijder graag in gesprek brengen met de ouders van een verongelukt kind. „Zo’n ontmoeting kan helpen om snelheidsduivels met een geweten te schoppen.” Zijn pogingen daartoe hebben tot heden nog niets opgeleverd. „Ik heb geprobeerd Sergio via zijn manager te bereiken, maar nog geen respons gehad.”