Nieuws/Entertainment
919567
Entertainment

The Boss komt met prentenboek voor volwassenen

Bruce Springsteen laat baby banken beroven

Bruce Springsteen brengt een prentenboek uit dat is gebaseerd op een nummer van de Amerikaanse rockzanger van vijf jaar geleden.

In 2009 bracht The Boss het album Working on a Dream uit met als openingstrack Outlaw Pete. Het nummer gaat over een baby die banken berooft. Springsteen liet zich voor Outlaw Pete weer inspireren door het kinderboek Brave Cowboy Bill, dat zijn moeder hem voorlas als kind.

Het wordt geen kinderboek, laat de Amerikaanse artiest op zijn website weten, maar een verhaal voor volwassenen met illustraties van cartoonist Frank Caruso.

De cartoonist kwam op het idee voor het boek. "Toen ik het lied voor het eerst hoorde, tekende dit boek zich in mijn hoofd meteen af", vertelt hij. "Met Outlaw Pete heeft Bruce niet alleen een geweldige song geschreven, maar meteen een geweldig karakter bedacht", vindt Caruso, die literair wel overeenkomsten ziet met figuren als Tom Sawyer, Huckleberry Finn en Popeye.

Het plaatjesboek van Bruce Springsteen komt volgens uitgeverij Simon & Schuster in de winkels te liggen. Waarschijnlijk is het met de rechten goed geregeld. Het boek Brave Cowboy Bill werd bijna 65 jaar geleden al door precies dezelfde uitgeverij uitgebracht.