Nieuws/Entertainment
919633
Entertainment

Na twintig jaar valt het doek voor vermaard programma

Afscheid van radioshow Cappuccino

Bijna twintig jaar nadat Sjors Fröhlich de formule van het radiofenomeen Cappucino ontwikkelde, valt het doek morgen voor de vermaarde show. Eén van de best beluisterde radioprogramma’s van Nederland was te traag en te belegen geworden, aldus de zenderleiding.

Met veel vaste gasten van toen presenteert Jeroen Kijk in de Vegte morgen de allerlaatste aflevering van Cappuccino. Bart Kranenbarg levert zijn plek op de doordeweekse middagen in voor een nieuwe zaterdagochtendshow, Grand Café Kranenbarg. Dat komt op de plek van Cappuccino.

Het idee van de ’inbellende’ luisteraar werd in dit programma, op 7 januari 1995, geïntroduceerd door Fröhlich. Er waren vaste bellers die soms niet verder kwamen dan alle luisteraars een ’hartelijke zaterdag’ te wensen, anderen hielden juist hele oraties over wereldkwesties als ze de kans kregen.

Natuurlijk glipte er soms ’een idioot’ door, erkende Fröhlich die eerst met Karin Bloemen en later met Rik Felderhof de show presenteerde. Voor screenen van inbellers zag hij niet zitten. „Laat maar gebeuren", zei de radiomaker. „Als je op een terras voorbijgangers zit te bekijken, zie je ook rare sujetten."

Nadat Fröhlich de presentatie uit handen moest geven wegens stemproblemen, ging Cappuccino naar Frank du Mosch die tot zijn woede als onderdeel van een verjongingsronde bij Radio 2 vervangen werd door Jurgen van den Berg.

Eén van de best beluisterde radioprogramma’s van Nederland was te traag en te belegen geworden, aldus de zenderleiding. Sinds begin dit jaar zit Jeroen Kijk in de Vegte achter de microfoon, die dus ook de allerlaatste uitzending voor zijn rekening neemt.