Nieuws/Entertainment
919678
Entertainment

'Krasse Knar' AD (92) overleden

Een dag na de laatste uitzending van het Omroep MAX-programma ‘Krasse Knarren’ is in het ziekenhuis van Amstelveen deelnemer AD VAN DE GEIN (92) overleden. Hij was daar opgenomen met een longontsteking.

Ad van de Gein begon zijn carriere als accordeonist, maar werd landelijk bekend als lid van het vermaarde ‘Cocktail Trio’ in de jaren zestig. ‘De Sleutel van de Jukebox’ en ‘Op een Kangaroe-eiland’ waren de grootste hits.

Van de Gein schreef zelf ook klassiekers. Voor WILLEKE ALBERTI haar hit ‘Morgen ben ik de bruid’ en voor RIA VALK het liedje ‘Vrijgezellenflat. Krasse Knarren’, waarin hij met oudere artiesten als TREA DOBBS, HANS VAN DER TOGT, KITTY KNAPPERT en ERIC SCHNEIDER liet zien hoe ‘kras’ hij nog was is het laatste wat hij heeft gedaan.

Omroep MAX-baas JAN SLAGTER reageert vanuit Ethiopië waar hij is voor tv-opnamen van ‘Max maakt mogelijk’: "Ik ben blij dat we dit tv-portret nog van hem hebben kunnen maken. Ik vond Ad een markante man, die zich niet achter de rollator wilde laten plaatsen. Een beetje eigenwijze, mooie vent; zó zou ik ook wel 92 willen worden. Ik kende hem uit de tijd van het Cocktail Trio, dat was zó bekend. Een bandje dat nu met niets te vergelijken is. En sprankelend, een beetje ondeugend is hij altijd gebleven. Dat hij een dag na de laatste uitzending overlijdt, dat heeft zo moeten zijn denk ik."