Nieuws/Entertainment
919729
Entertainment

Do: 'Veel spijt van stomste keuze ooit'

Er zijn maar weinig dingen waar Dominique van der Hulst, beter bekend als zangeres Do, spijt van heeft. Toch heeft ze in het verleden een keuze gemaakt waar ze de gevolgen nog altijd van moet dragen..

Do, heeft haar microfoon al tijden niet aangeraakt. De zangeres heeft hier en daar een presentatie-snabbel, maar geeft toe dat haar hart nog altijd bij de muziek ligt. Door een verkeerde keuze, na het succes van haar single Heaven in 2001, kwam haar muzikale carrière vroegtijdig tot een einde, vertelt Do.

"Na Heaven kon ik bij drie platenmaatschappijen contracten afsluiten voor wereldwijde exposure, in Nederland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Ik koos voor Nederland. Ik dacht: het is eerder gelukt vanuit Europa, waarom zou dat niet nog een keer kunnen?" vertelt de blondine in De Volkskrant.

"De budgetten bleken echter te klein om de allerbeste productie te maken", gaat Do verder. "Ik ben zelf niet echt een actieve songwriter en als je op de beste liedjes aast van goede componisten, krijg je die niet als je afzetgebied in eerste instantie uit 16 miljoen mensen bestaat. Een Amerikaanse artiest heeft een potentieel van 380 miljoen achter zich. Ik heb me niet genoeg laten adviseren."

De zangeres zegt van niets spijt te hebben in haar leven. "Maar dit vind ik mijn stomste keuze ooit", benadrukt ze. "Het bleek ook moeilijk om een eigen sound te vinden. Ik ben nogal veelzijdig, dat maakt het ingewikkeld. Als je één ding goed kunt, is het makkelijker om een richting te bepalen. Het is een zoektocht, nog altijd."