Nieuws/Entertainment
920576211
Entertainment

André Rieu wil snel weg uit Chili

André Rieu probeert Chili, waar momenteel de noodtoestand is uitgeroepen, te ontvluchten. Dat heeft zijn zoon Pierre aan Shownieuws laten weten. De sfeer in het land is grimmig en daarom willen André en zijn crew weg uit het land.

„Veiligheid boven alles”, zegt Pierre. Hij laat weten dat André en zijn mensen het advies kregen om „snel weg te wezen.” Het plan is om zondag te vertrekken uit Santiago.

Eerder op zaterdagavond werd al bekend dat het concert dat André zou geven niet door zou gaan op last van de autoriteiten. Zondag zou er ook nog een show zijn, deze wordt dus ook gecanceld.

Het is vooral erg onrustig in de hoofdstad Santiago, waar de noodtoestand is uitgeroepen. Zeker zestien bussen gingen in vlammen op, winkels werden geplunderd en diverse gebouwen werden in brand gestoken.

Afgelast

Als gevolg van de noodsituatie heeft de nationale voetbalbond dit weekend de wedstrijden opgeschort. Het leger zal gaan patrouilleren in de probleemgebieden in de stad met 7 miljoen inwoners. Vooralsnog is er geen avondklok ingesteld.