Nieuws/Entertainment
921694900
Entertainment

BN’ers vragen aandacht voor klimaatcrisis

Een groep van tientallen prominente vrouwen, onder wie verscheidene presentatrices en actrices, roept de politiek op meer actie te ondernemen tegen klimaatverandering. „De wereld is ernstig onvoorbereid op de effecten van de klimaatcrisis. En het grootste obstakel is niet geld, maar gebrek aan politiek leiderschap”, schrijven ze in hun klimaatbrief, die inmiddels nog tienduizend steunbetuigingen heeft gekregen.

Het betoog is ondertekend door prominente vrouwelijke politici, presentatrices, actrices, schrijfsters en advocaten. Uit de entertainmentwereld schaarden zich onder meer Angela Groothuizen, Annet Malherbe, Anniek Pheifer, Carice van Houten, Geraldine Kemper, Hadewych Minis, Jennifer Hofman, Kim van Kooten, Rifka Lodeizen, Romana Vrede en Thekla Reuten zich achter de boodschap.

„Kinderen stellen ons vragen over de plastic soep, over bijen, bosbranden en een stijgende zee. Wij zoeken naar antwoorden, maar staan vaak met onze mond vol tanden. Vanwege de troep die we overal lozen, terwijl zij hun kamer moeten opruimen”, aldus de opstellers van de brief.

„Schiphol blijft groeien, de scheepvaart blijft buiten schot en 130 km op de snelweg blijft het streven”, schetsen de schrijfsters van de ’klimaatbrief’. „Wij vinden het onbegrijpelijk dat de fossiele industrie ieder jaar 7,6 miljard euro overheidssteun krijgt met ons belastinggeld, terwijl wij worden gevraagd om onze bandenspanning te controleren om zo onze CO2-uitstoot terug te brengen.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop