Nieuws/Entertainment

Dotan wil naar Songfestival

Niet alleen Alain Clark, maar ook de Amsterdamse zanger Dotan wil voor Nederland deelnemen aan het Eurovisie Songfestival.

Hij zou een van de namen zijn die op het kandidatenlijstje staat van de AvroTros, zo schrijft Metro vandaag.

De 27-jarige Dotan, zoon van kunstschilderes Patty Harpenau, kan met de single Home op een enorm succes bogen. Dat nummer staat inmiddels drie maanden in de Nederlandse hitlijsten en bereikte een nummer-2-positie. Ook in België is het inmiddels een joekel van een hit.

AvroTros zou een lijstje met drie artiesten hebben om Nederland te vertegenwoordigen. Navraag van de Metro bij Dotans manager Matthijs Boom maakt de situatie alleen maar mysterieuzer: "Ik kan er helemaal niks over zeggen. Dat hebben we nou eenmaal zo afgesproken", reageert hij meteen.

Op de vervolgvraag wie die 'we' dan zijn, kan hij ook al niks zeggen. Hij geeft wel toe dat hij niet meteen 'nee' zegt op de vraag of Dotan kandidaat voor het liedjesfestijn is. "Maar ik zeg ook geen ja. Ik zeg op dit moment nog gewoon niks."

AvroTros, dat de Nederlandse kandidatuur organiseert, wil ook al geen mededelingen doen. "Er hebben zich diverse artiesten bij ons aangemeld voor deelname aan het Songfestival", reageert een woordvoerder. "Wij gaan niet vertellen wie dat allemaal zijn, het is aan de artiest zelf om het eventueel naar buiten te brengen - zoals Alain Clark dus heeft gedaan. Of Dotan daar ook bij zit? Dat zou ik eerlijk gezegd echt niet weten. Wij brengen straks alleen de naam naar buiten van de artiest die Nederland gaat vertegenwoordigen."

Volgend jaar wordt het Eurovisie Songfestival in Wenen gehouden. Dit jaar wist ons land met Calm After The Storm van Ilse DeLange en Waylon voor het eerst sinds 39 jaar weer eens de top 3 te bereiken van de grootste liedjeswedstrijd ter wereld. Dat lied doet het internationaal nog steeds goed. Zowel in Oostenrijk als in Duitsland staat het nummer nog steeds in de top-10.