Nieuws/Entertainment
922270
Entertainment

Opgepakte zoon Jackie Chan geeft drugsgebruik toe

De zoon van actieheld Jackie Chan, Jaycee (31), heeft toegegeven cannabis te hebben gebruikt. Hij werd donderdag samen met de Taiwanese filmster Kai Ho (24) gearresteerd wegens drugsbezit.

Dat meldt CBC News. De uitslag van de drugstest was positief bij beide mannen. Bij Jaycee thuis werd ook nog eens 100 gram cannabis gevonden.

Het management van Jaycee heeft zich middels een verklaring verontschuldigd voor de 'sociale impact'. In de verklaring staat onder meer dat ze de zoon van Chan zullen ondersteunen tijdens het afkickproces. Ook wordt hij geholpen op het rechte pad te blijven.

President Xi Jinping van China kondigde in juni maatregelen aan tegen illegaal drugsgebruik. Overtreders zouden hard worden aangepakt. In het bijzonder beroemdheden, verklaart een adviseur voor de overheid. "Autoriteiten hebben het gemunt op celebrities omdat deze personen veel fans hebben. Hun gedrag heeft een grote invloed op jongeren."

De Chinese staatsomroep liet beeld zien van Chan's arrestatie, voor zijn woning in Peking. Zijn gezicht werd onherkenbaar gemaakt en de acteur/zanger liet de agenten voor de camera zien waar hij zakjes cannabis had verstopt.

Jaycee Chan hangt een celstraf van drie jaar boven het hoofd.