Nieuws/Entertainment
922322
Entertainment

Fans steunen Cliff Richard

Ondanks de huiszoeking vanwege een vermeende zedenzaak scharen fans zich nog massaal achter Cliff Richard.

Toen bekend werd dat de politie zijn spullen heeft doorzocht vanwege een misbruikzaak waarin een jongen jonger dan 16 betrokken zou zijn, spraken duizenden fans via social media hun steun uit voor de muzikant.

Binnen enkele uren kreeg Richard meer dan 4000 nieuwe likes op Facebook. Honderden enthousiastelingen wijdden een Facebookpost aan hem. "Cliff kan absoluut niets verkeerd gedaan hebben, mensen proberen gewoon dingen te vinden die er niet zijn, hij heeft nooit iets gedaan waarover ze kunnen schrijven. Zijn loyale fans staan achter hem", schrijft er één.

Een andere fan noemt hem "een echte heer, ik heb hem zo vaak ontmoet, dit is niet waar, kop op." Een derde denkt dat de autoriteiten ''een hele goede afleiding nodig hadden voor de publieke aandacht voor de overheid vanwege oorlogsmisdaden, hulp aan het Midden-Oosten et cetera."

Op de fansites van een van de beroemdste artiesten aller tijden worden critici weggestuurd. "Als je niet in Cliff gelooft, verlaat dan alsjeblieft deze pagina", zo valt er te lezen.