923444
Entertainment

Robin Williams leed aan ziekte van Parkinson

Robin Williams, die zich maandag van het leven beroofde, leed aan de ziekte van Parkinson.

Dat heeft zijn vrouw Susan Schneider bekend gemaakt. Ze schrijft in een verklaring dat Robin pas sinds kort wist dat hij leed aan de slopende hersenziekte.

"Robin dronk niet meer en was zo dapper terwijl hij streed tegen depressies, angsten en het beginstadium van Parkinson. Hij was nog niet klaar om dat laatste openbaar te maken", schrijft Susan.

Ze denkt met veel liefde terug aan haar man. "Hij was het grootste gedeelte van zijn leven bezig met het helpen van anderen. Of hij nu miljoenen mensen vermaakte op het witte doek, televisie of in het theater, onze soldaten of een ziek kindje troostte: Robin wilde ons laten lachen zodat we ons minder bang voelden. Sinds zijn dood vinden wij troost in de liefdevolle gebaren van al die mensen die ook van hem hielden. Het voornaamste dat hij achterlaat, behalve zijn kinderen, is het plezier dat hij anderen bezorgde, vooral hen die zelf ook tegen tegenslagen moesten vechten."

Susan hoop dan ook dat die mensen om hulp zullen vragen als ze er alleen niet meer uitkomen. "We hopen dat anderen de kracht vinden om hulp te zoeken om met persoonlijke problemen om te kunnen gaan, zodat ze zich niet langer zo eenzaam hoeven te voelen."

Behalve Susan liet Robin drie kinderen uit een eerder huwelijk achter: Zak (31), Zelda (25) en Cody (22).