Nieuws/Entertainment
925571911
Entertainment

Hugo Borst reageert op ophef ’respectloos gedrag’

Hugo Borst

Hugo Borst

Hugo Borst veroorzaakte dinsdag flink wat ophef door de ’respectloze’ vragen die hij als tafelheer bij De Wereld Draait Door aan Ilse DeLange stelde. Borst was behoorlijk kritisch over het succes en de toekomst van de zangeres en dat viel niet goed bij de kijkers van het programma.

Hugo Borst

Hugo Borst

Boze kijkers klommen meteen in de digitale pen om hun frustratie over het gedrag van Hugo Borst van zich af te schrijven, maar zelf is hij zich van geen kwaad bewust. Sterker nog, Borst was niet eens op de hoogte van de situatie. Dat blijkt in de Veronica Ochtendshow van Giel Beelen. De dj confronteert hem met enkele tweets, maar nog altijd lijkt Borst niet te begrijpen wat hij dan verkeerd heeft gedaan.

„Ja we leven in overspannen tijden. Volgens mij heb ik allerlei hele relevante opmerkingen geplaatst. Zelf heb ik een groot relativeringsvermogen. Ik heb ook wel wat prijzen in mijn leven gehad, ik heb dat nooit héél serieus genomen. Het is leuk. Maar ik kan me voorstellen als je achtste, negende wint, dat dat toch minder waarde heeft dan die eerste. Dat is alles, daar steekt verder niets vileins achter”, verklaart hij zijn vragen.

Giel benadrukt dat zijn opmerking over het ’kikkerlandje’ waarin de zangeres succes heeft toch wel denigrerend overkwam. „Nee helemaal niet! Dat plagen heb ik niet alleen uitgevonden, er zijn vele mensen. Dat hoort er ook een beetje bij, maar een plaagstoot kan nog altijd respectvol zijn. Ik vind nergens dat ik mij heb misdragen. Oprecht niet. Ik vind het allemaal relevante vragen”, gaat hij verder.

Hij maakt zich dan ook niet druk over de ophef. „Het zal allemaal wel, dit is de wereld waarin wij leven. Die is heel erg overspannen. Ik heb geen rare vragen gesteld. Ik heb vragen gesteld waarin ik een goed antwoord wilde hebben. Ik vind overigens dat zij uitstekend counterde. Echt een doorwrocht antwoord, dat heeft ze goed gedaan. Dus in dat opzicht zou je kunnen zeggen: als ik iets slechts op mijn geweten zou hebben, wat niet zo is, dan heb ik me niet stevig genoeg verwoord. Maar dat heb ik ook helemaal niet gewild”, legt hij uit. „Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik iets verschrikkelijks heb gedaan”, besluit hij.