Nieuws/Entertainment
927502804
Entertainment

’Andrew wil wél meewerken aan Amerikaans politieonderzoek Epstein’

Prins Andrew

Prins Andrew

Prins Andrew zal mogelijk toch meewerken aan het onderzoek tegen wijlen Jeffrey Epstein. Advocaten van de Britse prins hebben al sinds begin dit jaar contact met de Amerikaanse justitie over de misbruikzaak. Dat heeft een woordvoerder van openbaar aanklager Geoffrey Berman bevestigd aan The Telegraph.

Prins Andrew

Prins Andrew

Eerder klaagde Berman nog dat Andrew geen enkele medewerking verleende. „We hebben contact met zijn advocaten”, stelt een woordvoerder van de openbaar aanklager nu. „Maar we zijn geïnformeerd dat hij zich niet wil laten verhoren.”

Berman zei vorige week dat de Britse prins in tegenstelling tot zijn „zeer publieke aanbod om mee te werken aan ons onderzoek naar Epstein niet thuis geeft.” Volgens ingewijden was de prins woedend toen dat hem ter ore kwam.

De Amerikaanse justitie wil Andrew graag horen over Epstein, met wie hij jarenlang bevriend was. Epstein werd veroordeeld wegens seksueel misbruik van minderjarige meisjes, vorig jaar augustus pleegde hij zelfmoord in zijn cel. Andrew gaf in november een veelbesproken interview over zijn banden met Epstein. Daarin ontkende hij nogmaals dat ook hij het bed deelde met minderjarige meisjes.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo