Nieuws/Entertainment
930684
Entertainment

Wansink vervangt Jappe Claes in Shakespeare-komedie

Maarten Wansink

Maarten Wansink

Acteur Maarten Wansink vervangt Jappe Claes in de voorstelling Het verzamelde werk van William Shakespeare (ingekort). Claes trad vorige week per direct terug uit het Het Nationale Theater na diverse beschuldigingen aan zijn adres van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik in zijn tijd als docent aan de Amsterdamse Theaterschool.

Maarten Wansink

Maarten Wansink

De voorstelling wordt begin november hernomen met Wansink in de hoofdrol, maakte het Nationale Theater bekend. De andere twee acteurs in het stuk zijn Vincent Linthorst en Bram Suijker. In Het verzamelde werk van William Shakespeare (ingekort) worden alle 37 avondstukken van de beroemdste schrijver uit de wereldgeschiedenis in twee uur samengevat. De komedie kreeg lovende recensies.

Maarten Wansink is bij het grote publiek vooral bekend van de musical Soldaat van Oranje. Hij speelde bij alle grote Nederlandse theatergezelschappen, van Toneelgroep Amsterdam tot Het Nationale Toneel. Op televisie was Wansink onder meer te zien in de series Najib & Julia, Mijn dochter en ik en De Club van Lelijke Kinderen.