Nieuws/Entertainment
933834
Entertainment

'Peaches schreef naam met bloed'

Wijlen Peaches Geldof schreef op 19-jarige leeftijd haar naam in het dagboek van Pete Doherty met haar eigen bloed.

De presentatrice deed dit in de Londense woning van de Britse muzikant met behulp van een injectiespuit. Ook haar telefoonnummer werd met bloed gepend. Daarnaast schreef ze de tekst: "Ik beloof plechtig dat ik niet doodga." Een belofte die ze tragisch genoeg niet na kon komen. Ze overleed in april op 25-jarige leeftijd aan een overdosis heroïne.

Dagboek

Pete Doherty, frontman van de rockband Babyshambles, voegde een foto van Peaches' naam toe aan een digitale versie van zijn nieuwe boek 'From Albion To Shangri-la'. Het gaat om Pete's dagboek met vastgelegde dagelijkse perikelen in de periode van 2008 tot 2013, met meer dan tweehonderd pagina's aan krabbels die onder invloed van drugs werd geschreven.

Of de tekst daadwerkelijk door de overleden moeder van twee kinderen is geschreven is onduidelijk. De uitgever kan volgens Daily Mail niet bevestigen of de naam is geschreven door Peaches of Pete, die wel vaker teksten schreef met bloed.

Drugs

Bekend was al in 2008 al dat Peaches, net als Pete - die veelvuldig in de media verscheen vanwege zijn drugsgebruik -, worstelde met een drugsverslaving. Zo werd op een zomeravond de ambulance gebeld na een vermoedelijke overdosis.

Het dagboek staat vol met teksten van beroemde vrienden van de muzikant, dichter én schrijver die twee jaar samen was met Kate Moss. Zo schreef de ex-vriendin van Liam Gallagher en moeder van zijn eigen zoon, Lisa Moorish, in het boek. Ook de op 27-jarige leeftijd overleden zangeres Amy Winehouse schreef een tekst.