Nieuws/Entertainment
933844
Entertainment

Omstreden helikopterstunt vastgelegd door Gerard Butler

Een video van Hollywoodacteur Gerard Butler heeft de aandacht getrokken van de Australische luchtvaartautoriteiten.

Op de ruwe filmbeelden is te zien hoe een laagvliegende helikopter gevaarlijk langs het strand scheert.

Het filmpje werd in de Verenigde Staten al in juni uitgezonden in de talkshow 'Jimmy Kimmel Live', maar het beeldmateriaal ligt nu onder het vergrootglas in Australië. Aan Daily Mail Australia laat de Civil Aviation Safety Authority (CASA) weten de beelden serieus te bekijken. Er is echter nog geen officieel onderzoek ingesteld.

In het filmpje van twintig seconden is te zien hoe Butler in gezelschap aan het zeevissen is als een helikopter nadert en in hun buurt een bootje uit de lucht lucht laat vallen. Vervolgens vliegt de heli erg laag en met hoge snelheid rond de vissersmannen op het strand. De beelden zijn gemaakt terwijl Butler in Australië was voor opnames van zijn nieuwe film 'Gods of Egypt'.

Krankzinnig

Stoer vertelde Butler in de talkshow van Jimmy Kimmel dat dit slechts het brave beeldmateriaal was. De Schotse acteur weigerde de naam van de piloot aan Kimmel prijs te te geven. ''Deze beelden vormen het bewijs dat hij krankzinnig is.''

CASA is donderdag geattendeerd op het bestaan van de video. ''Het registratienummer van de helikopter is niet te zien op de beelden, die onze aandacht hebben'', zegt een woordvoerder van de luchtvaartautoriteiten. ''We behandelen deze in potentie zeer onveilige operatie erg serieus. Het is aan de rechercheurs te bepalen of er een officieel onderzoek volgt.'' De woordvoerder laat in het midden of de helikopterpiloot veiligheidsregels heeft overtreden.