Nieuws/Entertainment
935140777
Entertainment

'The Dutch Giant' Richters heeft rol in film Benedict Cumberbatch

De Nederlandse acteur Olivier Richters heeft weer een rol in een grote buitenlandse film te pakken. Hij deelt het doek met Benedict Cumberbatch in de biografiefilm Louis Wain, over de excentrieke negentiende-eeuwse Britse schilder. Richters speelt in de film een bokser.

Het is de derde rol in een grote Engelstalige productie die Richters te pakken heeft. De bodybuilder, die internationaal bekend staat als ‘The Dutch Giant’, zal ook te zien zijn in de nieuwe Marvel-film Black Widow, naast Scarlett Johansson, en in The Great Game, het derde deel uit de populaire Kingsman-reeks over een geheim spionnennetwerk.

De opnames van Louis Wain vonden plaats in Londen en zijn recent afgerond. De 2 meter 18 lange Richters heeft de afgelopen twee jaar veel audities gedaan voor Engelstalige producties; dit lijkt nu zijn vruchten af te werpen. De sporter was vroeger een lange slungel maar besloot tien jaar geleden hard te gaan trainen; hij kweekte per jaar 10 kilo spieren extra. Richters richtte zelfs de succesvolle website MuscleMeat op die zich heeft gespecialiseerd in voeding voor sporters.

In Nederland speelde de brede acteur kleine rolletjes in tv-series als GTST, Fashion Planet en De TV-Kantine.