Nieuws/Entertainment
935694387
Entertainment

NPO ziet af van Kamp Waes en kiest voor film met Imanuelle Grives

Imanuelle Grives

Imanuelle Grives

De NPO gaat toch niet het Belgische programma Kamp Waes uitzenden in plaats van het geschrapte programma Proefkonijnen. Dat heeft AVROTROS maandag laten weten. NPO heeft bij nader inzien besloten dat Kamp Waes op het meer prominente kanaal NPO1 beter tot zijn recht komt dan op NPO3.

Imanuelle Grives

Imanuelle Grives

Het is nog niet duidelijk wanneer Kamp Waes nu te zien zal zijn. In de maandagavondprogrammering viel vrij abrupt een gat toen BNNVARA het programma Proefkonijnen cancelde. Dit deed de omroep nadat presentator Kaj van der Ree had bekend zich schuldig te hebben gemaakt aan seksueel ontoelaatbaar gedrag met minderjarige meisjes.

De eerste film in de reeks die wordt uitgezonden, is Alleen maar nette mensen. Deze verfilming van het boek van Robert Vuijsje vertelt over een Joodse jongen met een voorliefde voor zwarte vrouwen. De hoofdrollen worden gespeeld door Géza Weisz en actrice Imanuelle Grives die afgelopen zomer op festival Tomorrowland werd aangehouden omdat zij drugs had verkocht.

In Kamp Waes onderwerpt de Belgische presentator Tom Waes vijftien kandidaten aan de selectiemethodes van de Belgische Special Forces. De vraag is wie deze beproevingen het beste kan doorstaan. Presentator en documentairemaker Tom Waes is in Nederland vooral bekend als een van de hoofdrolspelers in de serie Undercover.