Entertainment/TV
93585818
TV

Dit zijn de finalisten van Maestro

Simone Kleinsma en Sor zijn de finalisten van het zesde seizoen van het programma Maestro. De actrice en rapper plaatsten zich zondagavond voor de finale van het AvroTros-programma en zijn daarmee nog in de race voor de gouden baton. Actrice Plien van Bennekom viel af.

In de halve finale moesten de kandidaten niet alleen leiding geven aan een orkest, maar ook aan een koor. Rapper Sor scoorde hoge punten bij de jury en kreeg daarbij lovend commentaar. In totaal behaalde Sor 52 punten bij het dirigeren van twee klassieke muziekstukken en kon hij zich als eerste tot de finalisten rekenen.

Tot het laatste moment bleef het spannend tussen Simone en Plien. In twee rondes behaalden de twee actrices allebei 43 punten. Hierna mocht het Maestro-orkest stemmen wie de tweede finalist zou worden. Simone kwam als winnaar uit de bus.

De ontknoping van het AvroTros-programma is volgende week zondag te zien op NPO 1. Dan wordt duidelijk wie er in de voetsporen treedt van de eerdere winnaars Lucas Hamming, Lenette van Dongen, Spike, Leona Philippo en Maartje van de Wetering.