Nieuws/Entertainment
939658
Entertainment

Wilfred Genee snapt kritiek op VI-oranje

Nadat collega's René Van der Gijp en Johan Derksen hun verhaal hebben verteld, lijkt nu ook Wilfred Genee wat kwijt te willen over alle drama die zich binnen het programma VI lijkt af te spelen.

"Natúúrlijk is daar enige sprake van, die kritiek snap ik ook wel", antwoord Genee op de vraag of het publiek niet gewoon een beetje VI-oranje moe raakt.

"Dat is het nadeel van voetbal, voetbal is een herhaling van zetten", gaat hij verder. "En hetzelfde geldt voor de lach van René en dat Johan voor de zoveelste keer Van Gaal afmaakt. We zien het wel, hoe lang de houdbaarheid daarvan is. Zelf denk ik dat het wel losloopt", aldus een uiterst kalme Genee.

De 47-jarige Genee vertelt tevens in het interview met de Nieuwe Revue, dat het onmogelijk is om zijn twee collega's aan tafel te coachen. Wel zegt hij dat hij Derksen en van der Gijp een keer heeft aangesproken op het feit dat ze niet altijd negatief hoeven te zijn. Maar Genee wil en kan de mannen niet veranderen.

Toch komt Genee ook op voor zijn programma: "Maar weet je wat ik nou zo grappig vind? Als David Silva in die eerste wedstrijd die kans erin had geschoten en Spanje had met 2-0 voorgestaan, dan hadden we die wedstrijd met 3 of 4-0 verloren. Echt op zeker. Want dan waren die Spanjaarden over ons heen gelopen en had iedereen gezegd: ‘Zie je wel. Die Johan Derksen heeft he-le-maal gelijk.’ En: ‘Goh, dat VI Oranje, wat hebben die dat goed gezien."