Nieuws/Entertainment
942959
Entertainment

Split Oasis valt Liam nog steeds zwaar

Liam Gallagher heeft er nog steeds moeite mee dat zijn band Oasis uit elkaar is. Dat zegt hij in een interview met NME Gold. „Die band betekende echt alles voor me.”

In het gesprek zegt Liam dat Oasis diep in hem is geworteld en dat hij er nog steeds ondersteboven van is dat de britpop-sensatie uit de jaren negentig niet meer bestaat. „En daar kom ik maar niet overheen”, voegt hij daar aan toe.

Liam geeft toe dat iedereen na het uiteenvallen van de band zijn leven weer heeft opgepakt, maar daar heeft hij zelf erg veel moeite mee. „Misschien moet ik daar eens hulp voor zoeken”, verzucht hij. „Iedereen zegt dat ik mezelf moet herpakken, maar dat lukt gewoon niet. Die band was alles voor me.”

Liam heeft pas een soloalbum uitgebracht en de kritieken daarop wisselen. Zo vond Paul Weller de songs op As You Were te veel op die van Beady Eye lijken. Met die band probeerde Liam een paar jaar geleden zijn muzikale loopbaan weer op de rails te krijgen. Liam kon de uitspraken van de vroegere voorman van punkband The Jam niet waarderen. Op Twitter schreef hij donderdag dat het hem niks kan schelen wat Weller van zijn album vindt.