Entertainment/Uitgaan
944510510
Uitgaan

Nostalgisch danswerk

In Amsterdam draait het vandaag en morgen nog om dikke, vette beats tijdens de staart van Amsterdam Dance Event. Elders in het land kan er wat ouderwetser gedanst worden.

Om te beginnen tijdens de speciale 40UP-avonden, vanavond in de Tilburgse 013 en morgen zowel in de Nijmeegse Doornroosje als Hal 4 in Rotterdam. Avonden voor boven de veertig, waarop los kan worden gegaan op de beste muziek van de afgelopen veertig jaar. Feesten der herkenning moeten het zijn.

Zie 40up.nl voor wanneer dit rondreizende circus bij jou in de buurt is.

Ook in het Patronaat in Haarlem mogen morgen de voetjes van de vloer, of beter gezegd: de rolschaatsen. De Rocking Rollerdisco keert daar op veler verzoek terug. Rolschaatsen verplicht, meegenomen van thuis (als er ergens nog een paar rondslingert op zolder bijvoorbeeld), maar kunnen ook gehuurd worden. Tussen 21.00 en 22.00 uur vindt bovendien eerst een workshop plaats. Dat je in dat uurtje perfect leert rolschaatsdansen is niet gezegd, maar als opfrislesje is dit uitermate geschikt.

Voor meer info: patronaat.nl

Last but not least vindt er morgen in de Enschedese poppodium Metropool na 23.00 uur een grote Stille Disco plaats. Een met drie keuzekanalen: house & disco, 80s & 90s of hiphop & urban. Met zo’n koptelefoon op maakt het immers niet uit als degene naast je op andere muziek uit z’n bol staat te gaan. En ja, ook deze trendy discovorm kan al door voor nostalgisch, want de allereerste vond exact twintig jaar geleden plaats in Amerika. Sindsdien is het niet meer weg te denken uit club- en festivalland.

Meer info: metropool.nl