Entertainment/Sterren
945566593
Sterren

Roxeanne Hazes niet aanwezig bij Holland Zingt Hazes

Roxeanne Hazes zal niet aanwezig zijn bij de Holland Zingt Hazes-concerten. Dat laat de zangeres weten via Instagram.

„Er gingen al wat geruchten rond, maar voordat ik deze beslissing definitief wilde maken, heb ik mezelf nog wat bedenktijd gegeven”, schrijft Roxeanne in haar Instagram Stories. De kogel is nu dan door de kerk: „Ik heb besloten dat ik volgend jaar niet meedoe aan Holland zingt Hazes.”

„Ik zong zelf nog één keer per jaar mijn vaders liedjes. Dit was al tien jaar iets waar ik elke keer naar uitkeek, een bijzonder evenement om mijn vader te eren. Het publiek is fantastisch. Jullie zorgden ervoor dat het altijd een feestje was. Dank daarvoor”, vervolgt ze. De komende tijd wil ze echter gebruiken om te focussen op ’andere mooie dingen waar ik mee bezig ben.’ „Heel veel plezier en wie weet tot volgende keer.”

Het statement zal voor velen geen verrassing zijn. In Beste Zangers sprak Roxeanne onlangs over een ’nare vorm van heimwee’ die ze opliep door ’trauma’s uit haar jeugd’. Zo vertelde ze dat ’de grootste klap” kwam toen Rachel een boek schreef na het overlijden van haar vader. „Toen heb ik mijn moeder negen maanden niet bij me gehad. Juist op het moment dat je haar zo nodig hebt om te rouwen.” De zangeres zegt een ’enorme knauw’ te hebben gehad doordat haar moeder haar in de steek zou hebben gelaten: „Je beschadigt iemand daar voor de rest van z’n leven mee. Ik ben een volwassen vrouw, maar kan moeilijk alleen slapen.”

Rachel, die het festijn organiseert, liet kort daarna weten zich niet te herkennen in de bekentenis van Roxeanne en spreekt van ’de rijke fantasie van een jong meisje’. De relatie tussen moeder en dochter Hazes is al langere tijd slecht. Zo probeert Rachel haar dochter te laten getuigen in een rechtszaak die ze heeft aangespannen tegen twee voormalige zakenpartners. Hoewel de rechter heeft besloten dat Roxeanne moet getuigen, heeft zij meermaals gezegd niet te komen.