Nieuws/Entertainment

Royaltykenner onthult details over ontmoeting

’Harry was al jaren fan van Meghan’

Meghan Markle met Prins Harry

Meghan Markle met Prins Harry

Hollandse Hoogte

Prins Harry blijkt al jaren een fan van Meghan Markle te zijn. Waar over het algemeen gedacht werd dat Meghan Markle de jonge prins aan de haak wist te slaan, blijken de rollen precies omgedraaid. Royaltykenner Katie Nicholl vertelde alle smeuïge details aan Bild am Sonntag.

Meghan Markle met Prins Harry

Meghan Markle met Prins Harry

Hollandse Hoogte

Het was juist Harry die al jarenlang fan was van Meghan Markle, al voor hij haar ontmoet had. Britse Royaltykenner Katie Nicholl zegt daarover: „Hij zag haar voor de eerste keer in Suits en was meteen smoorverliefd. Zij is zijn droomvrouw. Een vriendin van de prins heeft dat weer aan Meghan verteld.”

Details van het eerste treffen tussen de televisiester en de intussen vijfde in de lijn van de Britse troonopvolging kent de royaltykenner als geen ander. Een vriend van beiden, de Canadese hotelmanager Markus Anderson uit Toronto, zou een eerste date geregeld hebben.

Twee flessen Rosé

In juli 2016 nodigde Anderson een paar van zijn vrienden uit, waaronder Meghan Markle en prins Harry. Ze zouden in totaal met zijn achten geweeest zijn, ’een mooi rond getal’. Het moest een ontspannende avond worden in een achterkamer van de Londense vestiging van zijn hotel Soho House. Daar trof het stel elkaar voor het eerst persoonlijk.

„De twee klikten meteen geweldig met elkaar. Zij was vrolijk, slim en zelfbewust en absoluut niet onder de indruk van zijn titel. Hij vond haar ongelooflijk lief en ze hebben onder het genot van één of twee flessen rosé lang met elkaar gepraat. Harry heeft haar daarna meteen een sms gestuurd, wanneer hij haar nogmaals kon zien”, weet Nicholl.

Geheime ontmoetingen

Er volgden vele geheime ontmoetingen, tot Kensington Palace in november vorig jaar hun relatie bevestigde. „Dat is voor mij het meest verrassend: dat ze tussentijds nooit ontdekt zijn. Meghan had het alleen aan haar ouders en aan twee beste vrienden van Harry verteld.”

Katie Nicholl vermoedt dat de verloving tussen beide pas begin volgend jaar aangekondigd wordt. „Het zal dan echt wel zomer worden voor er een huwelijk plaatsvindt. Kate verwacht immers in april haar derde kind. Maar Harry heeft vaak gezegd dat hij een zielsverwant zocht en die lijkt hij met Meghan in elk geval gevonden te hebben.”

Lees meer over