Nieuws/Entertainment
953777
Entertainment

Rose McGowan: ’Weinstein bood miljoen dollar zwijggeld’

Rose McGowan

Rose McGowan

Vlak voor het schandaal losbarstte zou filmproducent Harvey Weinstein aan actrice Rose McGowan een miljoen dollar zwijggeld hebben geboden zodat ze niet zou praten over seksuele intimidatie en aanranding door Weinstein. Dat schrijft de Daily Mail vandaag.

Rose McGowan

Rose McGowan

De actrice liet begin oktober via Twitter weten dat het filmproducent Harvey Weinstein was die haar had verkracht tijdens het Sundance Film Festival in 1997. Het aanbod van een miljoen dollar kwam net een paar dagen voordat er talloze beschuldigingen tegen Weinstein werden geuit in een publicatie van The New York Times begin oktober. Vervolgens was er geen houden meer aan.

McGowan zegt dat ze in eerste instantie een tegenbod deed van 6 miljoen dollar. Ze vertelt hoe mensen in haar omgeving haar aanraadden om het geld aan te nemen. Maar ze begon te twijfelen over de overeenkomst en trok haar tegenbod terug. „Ik denk dat ik uiteindelijk wel op drie miljoen had kunnen uitkomen. Maar ik dacht: ’Bah, je bent walgelijk, ik wil jou geld niet eens, dat zou me een misselijk gevoel geven’”,, vertelt McGowan aan de krant.

In 1997 kreeg ze een fractie van het bedrag, honderdduizend dollar, voor een overeenkomst om te zwijgen over wat er was voorgevallen, waarbij ze pas deze zomer ontdekte dat er in die overeenkomst niet eens een vertrouwelijkheidsclausule zat. McGowan was de eerste die haar verhaal deed en is daarin voortdurend actief gebleven. Vervolgens kwamen ook andere slachtoffers naar buiten met hun verhaal, ondanks het tekenen van geheimhoudingsovereenkomsten. Inmiddels zijn er zestig vrouwen die beschuldigingen tegen Weinstein hebben geuit.