Nieuws/Entertainment
956704942
Entertainment

Ab Osterhaus gaat spreken op alternatieve Lowlands

Ab Osterhaus is komend weekend een van de opmerkelijkste namen in de line-up van Lowlands Free: United. Hij gaat op zaterdag met onder meer Robbert Dijkgraaf in gesprek over de coronacrisis. Zij doen dit in het programma New Scientist Live, dat normaal ook een van de vaste programmaonderdelen van het festival is.

Lowlands, NPO 3FM en VPRO 3voor12 organiseren op 21, 22 en 23 augustus als alternatief voor het afgelaste festival een onlineversie van Lowlands. Via vijf streams wordt een uitgebreid programma gepresenteerd van optredens, lezingen en andere events die thuis te volgen zijn. Een gedeelte hiervan, zoals het gesprek van de virologen, wordt live vanuit de Melkweg gestreamd. Een deel van het programma bestaat uit eerder opgenomen materiaal.

Er zijn onder anderen liveoptredens van Colin Benders, ISH Dance Collective en Adonis en er zijn yoga-, dans- en kookworkshops. Extra bijzonder is het concert van Eefje de Visser dat ze op het lege Lowlands-terrein geeft.

Tot de oude optredens behoren onder anderen iconische Lowlands-concerten van Foo Fighters (2003), Queens of the Stone Age (2005), Editors (2007), Iggy Pop (2006), Mumford & Sons (2010), Nine Inch Nails (2013), Sam Smith (2014) en Stromae (2014). De presentatie van Lowlands Free: United is in handen van Justin Verkijk, Eva Koreman, Eva Cleven en Sagrid Carter