Nieuws/Entertainment
957581
Entertainment

Aaf Brandt Corstius gaat VI-mannen klap op hun bek geven

Aaf Brandt Corstius haalt in haar column flink uit naar de heren van Voetbal Inside, die vrijdagavond lacherig deden over het misbruikverhaal van haar broer. Ook schrijft ze niet te kunnen begrijpen dat mensen moe raken van de MeToo-discussie.

Aaf zegt dat discussies per definitie vermoeiend zijn. In haar column in Volkskrant laat ze weten dat ze zelf moe wordt van de mannen van het programma Voetbal Inside, die afgelopen vrijdag in de uitzending aan het lachen waren over de verkrachting van haar broer Jelle, die daar vorige week over schreef.

„Ik zal de mannen van Voetbal Inside de volgende keer dat ik ze tegenkom alledrie een klap voor hun bek geven, want ik denk niet dat het concept ’praten met vrouwen’ goed werkt bij ze. Zij zullen er vervolgens de slappe lach om krijgen, maar zoals gezegd: ze kunnen niets anders”, aldus Aaf. Daarnaast zegt ze vooral moe te worden van hun ’domheid’.

In de uitzending waarop de columniste doelt, zei Johan Derksen tegen de andere Voetbal Inside-heren: „Heb je ook je hoofd gebroken over Jelle Brandt Corstius?”, waarop René in lachen uitbarstte. Wilfred reageerde erop met: „Het is wel een tragisch verhaal. Haha! Dat is toch zo?”, waarna Johan hem vraagt waarom hij er dan om gaat zitten lachen. „Jij vindt het zo tragisch dat je in schaterlachen uitbarst. Hahaha!”, aldus de besnorde voetbalcommentator, die vervolgens tegelijkertijd met Wilfred en René lacht.

Onhandigheid

Wilfred Genee liet gisteren aan BuzzE weten dat de drie niets verkeerds bedoelden met het gelach. Volgens hem hadden ze het vooraf aan de uitzending al een lange tijd gepraat over wie de dader zou kunnen zijn. „Daar kwam Johan op terug. Iedereen binnen de organisatie is nu aan het speculeren; de meest idiote theorieën en namen komen langs. Het gelach was puur onhandigheid en ongemakkelijkheid.”

De presentator gaf eerder al aan maandagavond in de uitzending van Voetbal Inside terug te komen op het onderwerp.

Jelle Brandt Corstius bracht vorige week naar buiten in Trouw verkracht te zijn toen hij als redacteur werkte voor het programma Barend & Van Dorp. RTL en producent Blue Circle, die destijds het programma maakte gaven hierna aan dat ze in gesprek willen met de oud-redacteur.