Entertainment/TV
958151234
TV

Jubileumseizoen Maestro gewonnen door Lucas Hamming

Lucas Hamming is de winnaar van het vijfde seizoen van Maestro. De muzikant versloeg Monic Hendrickx zondagavond in de live uitgezonden finale. De winnaar werd verkozen op basis van stemmen van de vakjury, het orkest en het publiek.

Beide finalisten dirigeerden in de finale de vijfde symfonie van Beethoven en een door de kandidaat zelf gekozen nummer. Waar Lucas besloot het themanummer van de serie Floris te dirigeren, koos Monic voor de Stabat Mater van de Italiaanse componist Pergolesi. Alle uitvoeringen werden gewaardeerd: zowel door de vakjury als door het orkest werden veelvuldig negens en tienen uitgedeeld.

Met ieder twee stukken gedirigeerd, stonden beide kandidaten op een neuslengte afstand van elkaar. Het televisiepubliek gaf uiteindelijk de doorslag. Lucas kon op meer stemmen van de kijkers thuis rekenen, en ging met de overwinning aan de haal.

Eerdere winnaars

Lucas en Monic haalden de finale door in de halve finale Tatum Dagelet uit te schakelen. Daarvoor moesten onder meer Lange Frans, Natasja Froger en Stefano Keizers het AVROTROS-programma verlaten.

Met de overwinning treedt Lucas in de voetsporen van eerdere winnaars Lenette van Dongen, Spike, Leona Philippo en Maartje van de Wetering, die zondagavond ook bij de liveshow aanwezig waren.