Nieuws/Entertainment
959742800
Entertainment

Componist Hans Zimmer neemt stokje nieuwe Bond-film over

Hans Zimmer

Hans Zimmer

De Duitse filmcomponist Hans Zimmer vervangt zijn collega Dan Romer voor de nieuwe James Bondfilm No Time To Die. Dat meldt Billboard. De reden van deze opmerkelijke stap is niet bekend.

Hans Zimmer

Hans Zimmer

Zimmer is een van de bekendste componisten van Hollywood. Hij verzorgde onder meer de muziek voor filmhits als Pirates of the Caribbean, Gladiator, The Dark Knight en Dunkirk. Voor The Lion King ontving hij in 1995 een Oscar.

Het is opvallend nieuws omdat No Time To Die al in april in première gaat. In de 25e Bondfilm moet de Britse spion (Daniel Craig) de CIA helpen een ontvoerde wetenschapper te bevrijden. Grote rollen in de film zijn er onder anderen voor Oscarwinnaars Rami Malek en Christoph Waltz.

De film kampte al met talloze tegenslagen. Zo werd vlak voor de start van de opnames oorspronkelijk regisseur Danny Boyle ontslagen, zodat de draaiperiode een half jaar moest worden uitgesteld. Op de set vond een aantal ongelukjes plaats. Hoofdrolspeler Craig raakte gewond bij een achtervolgingsscène en moest geopereerd worden aan zijn enkel.