Nieuws/Entertainment
96103377
Entertainment

Op1 en Jinek nek aan nek in talkshowstrijd

Eva Jinek

Eva Jinek

Op1 op NPO 1 heeft ook op de tweede dag van de talkshowstrijd de meeste kijkers getrokken. Het duo Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana trok 940.000 kijkers, terwijl er 904.000 mensen gelijktijdig naar concurrent Eva Jinek op RTL 4 keken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Eva Jinek

Eva Jinek

De verschillen zijn op de tweede dag van wat door verschillende media is bestempeld als ’talkshowoorlog’ heel klein geworden. Maandag was het verschil nog ruim 100.000, ook toen in het voordeel van Op1.

Dat de strijd hevig is blijkt wel uit het feit dat de NPO de hele week alle reclameblokken voorafgaand aan Op1 heeft geschrapt. RTL besloot om dinsdag de begintijd van haar talkshow te vervroegen naar 22.15 uur.

Hart van Nederland trok 444.000 kijkers. Het nieuwsprogramma lijkt flink aan belangstelling te moeten inleveren sinds NPO 1 en RTL 4 op hetzelfde tijdstip met hun talkshows strijden om de kijker.

Opsporing Verzocht en Opgelicht trokken op NPO 1 elk een miljoen kijkers en het veruit best bekeken programma op prime time was de NPO 2-kennisquiz De slimste mens met 1,4 miljoen kijkers.

Five Days Inside

De nieuwe reeks van het met een Gouden Televizier-Ring bekroonde programma Five Days Inside is dinsdag op RTL 4 met 777.000 kijkers begonnen. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

In het derde seizoen hebben Natasja Froger, Angela Groothuizen en Caroline Tensen de presentatie overgenomen van Beau van Erven Dorens. Natasja beleefde dinsdag in de eerste aflevering haar vuurdoop. Five Days Inside scoort gemiddeld gezien iets minder dan Beau, die regelmatig over het miljoen ging.