Nieuws/Entertainment
965368256
Entertainment

Redactie Jinek wil in gesprek met Martijn Koning

Martijn Koning is uitgenodigd voor een gesprek met de redactie van Jinek. Dat laat hoofdredacteur Ewart van der Horst desgevraagd weten aan het ANP. Vrijdagavond vertelde de cabaretier aan tafel op talkshow Op1 dat hij Eva Jinek en haar redactie wel degelijk had aangeboden om vooraf zijn veelbesproken column over Thierry Baudet te lezen.

Rondom de verkiezingen werden politici aan tafel bij de talkshow op RTL4 iedere avond ’geroast’. De roast van Koning, gericht aan Baudet, schoot de FVD-voorman echter in het verkeerde keelgat. Er werd gerefereerd aan de Joodse afkomst van Baudets verloofde, de vermeende antisemitische en racistische uitspraken van Baudet en de deels Indonesische afkomst van de FVD-politicus. RTL, de redactie van Jinek en Eva Jinek zelf distantieerden zich van dit verhaal. Jinek en haar redactie lieten weten dat ze de roast vooraf niet mochten lezen.

„Martijn Koning is afgelopen week uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek met de redactie om de situatie uit te praten. De uitnodiging staat en daar willen we het bij laten”, laat Van der Horst weten in een verklaring.

Aan tafel bij Op1 vertelde Koning vrijdagavond dat hij Eva Jinek had aangeboden om de column te lezen, maar dat zij niet inging op die uitnodiging. „De redactie was wel degelijk op de hoogte van de strekking van die column”, vertelt de cabaretier, die zegt dat hij sinds het tv-optreden ’gecanceld’ wordt.