Nieuws/Entertainment
965932
Entertainment

Veel kritiek op vriendin Ronaldo

Er komt vanuit verschillende hoeken van de wereld kritiek op model Irina Shayk, de vriendin van topvoetballer Cristiano Ronaldo, op haar manier van aandacht vragen voor de vermiste meisjes uit Nigeria.

Op haar Facebookaccount plaatste ze een foto waarop ze aandacht vraagt voor de 200 ontvoerde Nigeriaanse meisjes. Ze poseert met een bordje met de tekst "#bring back our girls!!!", terwijl ze zwoel in de camera kijkt. Irina lijkt verder geen kleren aan te hebben op de foto en dat is volgens velen 'smakeloos'.

Toch krijgt de foto ruim 119.000 likes. De reacties variëren van complimentjes over haar schoonheid, aansporingen voor haar actie en felle kritiek. Zo schrijft een gebruiker: "Je pakt het op de verkeerde manier aan" en "Dit is niet zomaar een fotoshoot! Die meisjes zijn ontvoerd en jij laat de helft van je borsten zien!"

Zo'n 200 Nigeriaanse meisjes zijn ontvoerd door de islamitische terreurgroep Boko Haram. Ook andere beroemdheden zoals Michelle Obama, Puff Daddy, Justin Timberlake, Anna Hathaway, Angelina Jolie en onze eigen Nick en Simon vroegen al aandacht voor de meisjes.