Nieuws/Entertainment
966134
Entertainment

Uitspraak kort geding tegen pestprogramma

De rechter in Lelystad besluit vrijdag of een aflevering van het pestprogramma Project P maandag mag worden uitgezonden. De school, ouders van de leerlingen en docenten spanden een kort geding aan, omdat de leerlingen van het Einstein Lyceum in de Rotterdamse deelgemeente Hoogvliet te herkenbaar in beeld zouden zijn.

Voor het programma zijn de leerlingen van de school met een verborgen camera gefilmd. De beelden zijn geblurd, maar niet genoeg om de kinderen onherkenbaar te maken. Dat stelden de advocaten maandag tijdens een zitting achter gesloten deuren. Zij eisen dat de aflevering niet wordt uitgezonden.

Volgens RTL en producent Skyhigh is de eis van het terugtrekken van de uitzending „niet realistisch”. Hun advocaten zeiden dat de kinderen niet herkenbaar zijn bij het grote publiek. Alleen het gebruik van de verborgen camera kan volgens hen blootleggen wat een slachtoffer dagelijks meemaakt.

In Project P: Stop het pesten op RTL5 helpen Johnny de Mol en Dennis Weening tieners die dagelijks op school worden gepest. De eerste twee afleveringen zijn inmiddels op tv geweest.