Entertainment/Gossip
967395359
Gossip

Oud-bassist Megadeth (56) had webcamseks met Nederlandse fan (19): ’Ik was naïef’

David Ellefson

David Ellefson

De 19-jarige vrouw met wie David Ellefson (56), de voormalig bassist van de Amerikaanse trashmetalband Megadeth, webcamseks heeft gehad is een Nederlandse fan. Dat staat volgens Rolling Stone in het rapport van de politie van Scottsdale in Arizona, die de zaak onderzoekt.

David Ellefson

David Ellefson

Vorige maand werd bekend dat Megadeth de bassist had ontslagen nadat beelden waren uitgelekt van een seksueel videogesprek tussen de muzikant en de fan. Al snel gingen verhalen rond dat Ellefson een minderjarige dame had gegroomd, een vorm van digitaal kinderlokken. Later bleek de vrouw 19 jaar en liet zij in een verklaring weten dat zij zelf het initiatief nam en dat de seksuele daden niet tegen haar wil plaatsvonden. „Er is nooit eerder iets ongepasts gebeurd. Het was allemaal met wederzijds instemmen. Ik ben geen slachtoffer en ik ben niet gegroomd. Ik was alleen zo naïef om het op te nemen en de beelden zonder zijn toestemming met een vriend te delen.”

De bassist heeft nu aan de politie toegegeven dat er vier tot vijf pikante videogesprekken hebben plaatsgevonden. De twee leerden elkaar kennen na een concert in Nederland en hielden contact. Begin vorig jaar hebben ze elkaar weer gezien in een Nederlands hotel, maar toen hebben ze volgens Ellefson geen fysiek seksueel contact gehad. Vorig jaar zomer kregen ze digitaal contact en hebben ze zichzelf meerdere keren gefilmd terwijl ze aan het masturberen waren. De laatste keer was in februari dit jaar.

Stappen

De Nederlandse had een video gedeeld met vrienden maar weet niet hoe het filmpje is gelekt, is te lezen in het rapport. „Ze had er spijt van en stemde ermee in een verklaring op Instagram te delen waarin staat dat ze meerderjarig is en dat de seksuele handelingen met wederzijdse instemming hebben plaatsgevonden.”

Ellefson, die getrouwd is, laat het er niet bij zitten. Hij onderneemt juridische stappen tegen de persoon die de video via sociale media heeft verspreid.

Hoewel Megadeth ten tijde van het ontslag niet precies wist wat er was voorgevallen, vond de band het voldoende om de bassist te ontslaan. Een vervanger voor Ellefson is voor zover bekend nog niet gevonden.