Entertainment/Sterren
969172149
Sterren

Cheers-actrice Kirstie Alley (71) overleden

De Amerikaanse actrice Kirstie Alley is op 71-jarige leeftijd overleden. Haar kinderen True en Lillie Parker hebben dat bekendgemaakt op Twitter. Alley leed al langer aan kanker.

„Hoe iconisch ze ook op het scherm was, ze was een nog fantastischer moeder en grootmoeder”, schrijven haar kinderen op Twitter. Ze stierf omringd door haar naaste familie.

Alley speelde in films en televisieseries. Haar eerste filmrol kreeg ze in 1982, toen ze een Vulcan mocht spelen in Star Trek II: The Wrath of Khan. In Nederland werd de actrice bekend voor haar rol in de serie North and South uit 1985 over de Amerikaanse burgeroorlog. Haar grote doorbraak kwam twee jaar later met haar rol van Rebecca Howe in de succesvolle komedieserie Cheers. In 1991 kreeg ze voor haar rol een Golden Globe voor beste vrouwelijke actrice in een televisieserie en een Emmy Award voor beste vrouwelijke hoofdrol.

„Ik ben zo verdrietig, maar ook dankbaar voor alle keren dat ze me aan het lachen maakte”, zegt Danson tegen entertainmentsite Deadline. Danson wenst de kinderen van Alley sterkte. „Hun moeder had een hart van goud. Ik zal haar missen.” Kelsey Grammer zegt altijd te hebben geloofd dat het rouwen om een publiek figuur „een privéaangelegenheid” is. „Maar ik kan wel zeggen dat ik van haar hield.” Rhea Perlman noemt Alley „een uniek en geweldig persoon.” „Haar levensvreugde was grenzeloos.”

(Tekst loopt door onder de foto.)

Kirstie Alley en Woody Harrelson in Cheers.

Kirstie Alley en Woody Harrelson in Cheers.

Tweede ’filmechtgenote’ John Travolta

Met John Travolta maakte ze in de jaren negentig de commercieel succesvolle Look Who’s Talking-trilogie. Travolta reageerde op Instagram op het overlijden van zijn voormalige tegenspeelster. „Kirstie was een van de meest speciale relaties die ik ooit heb gehad”, schreef hij bij een foto van de actrice. „Ik hou van je Kirstie. Ik weet dat we elkaar weer zullen zien.”

(Tekst loopt door onder Instagrambericht.)

Jamie Lee Curtis, met wie Kirstie in Scream Queens speelde, deelt een foto op Instagram van hen tijdens een scène. „Ik heb net het verdrietige nieuws vernomen dat Kirstie Alley is overleden. Ze was een geweldig komische vrouw in Scream Queens en een fantastische mamabeer in het echte leven. Ze heeft me geholpen met het kopen van onesies voor mijn gezin met kerst dat jaar. We waren het niet altijd eens over dingen, maar hadden wederzijds respect en een goede band. Verdrietig nieuws.”