Entertainment/Sterren
969446356
Sterren

Ye weigert excuses ’voor elk idee dat niet precies zo is als men wil’

Kanye West heeft gereageerd op de kritiek die hij kreeg op het verkopen van zijn Yeezy Gap-kledinglijn vanuit een soort vuilniszakken. In een korte reactie aan FOX News zei hij dat het gaat om een creatieve uiting en niet van plan is om excuses aan te bieden.

„Ik ben een innovator en ik ben hier niet om rechtop te gaan zitten en mijn excuses aan te bieden voor mijn ideeën”, zei de artiest. „Dit is precies wat de media proberen te doen: ons excuses te laten aanbieden voor elk idee dat niet precies is zoals zij willen dat we denken.” Tijdens het gesprek wees Ye de journalist er ook op dat de zakken geen vuilniszakken, maar grote zakken voor bouwpuin zijn.

Eerder deze week kwam er nogal wat kritiek op de manier waarop Kanye de kleding aan de man brengt. De kledingstukken hangen namelijk niet op hangers, maar liggen overhoop in grote, grijze zakken. Mensen vonden onder meer dat hij hiermee daklozen zou gebruiken als mode-statement. Eerder zei de 45-jarige ster namelijk al eens dat „daklozen” de „grootste inspiratie voor al zijn ontwerpen waren.”