Entertainment/Sterren
970413786
Sterren

Albert Heijn en Henk Westbroek niet eens over tijdstip gratis winkelen

Henk Westbroek

Henk Westbroek

Henk Westbroek kon het in overleg met supermarktketen Albert Heijn niet eens worden over het tijdstip waarop hij gratis een boodschappenkar mocht vullen voor de Voedselbank. Aan De Telegraaf vertelt Westbroek dat de supermarktketen de shopsessie te ingewikkeld vond om te organiseren.

Henk Westbroek

Henk Westbroek

Volgens de zanger zag het concern te veel haken en ogen aan het plan. Zo was het kiezen van een geschikt tijdstip een probleem evenals het feit dat hij mogelijk te veel chocoladeletters zou meenemen waardoor de desbetreffende winkel met een tekort zou komen te zitten, zegt Westbroek.

Anders

Een woordvoerder van de Albert Heijn laat aan De Telegraaf weten dat het anders in elkaar zit. Volgens het concern was Westbroek woensdagochtend van 8 uur tot half 9 de gelegenheid geboden een winkelwagen met gratis boodschappen te vullen. Daarop zou de zanger gereageerd hebben dat dat tijdstip geen optie was. Een ander tijdstip zou volgens de supermarktketen lastig te organiseren zijn, in verband met de coronamaatregelen.

Westbroek stelt woensdag dat het tijdstip dat hem aangeboden was rond 7 uur lag en dat hij Albert Heijn had laten weten te kampen met slaapproblemen, waardoor dat voor hem inderdaad geen optie was. Bovendien was zijn plan, zo zegt hij, om er een mediamoment van te maken voor de Voedselbank en was de vroege ochtend daar geen geschikt tijdstip voor. „Dan zou er geen pers gekomen zijn.” De Albert Heijn wil daar verder niet op ingaan en blijft bij de eerdere toelichting.

Scanapparaat

Aanvankelijk had de Utrechtse zanger maandag met de supermarktketen afgesproken dat hij gratis mocht komen winkelen voor de Voedselbank. Dit als tegemoetkoming nadat het concern ongevraagd een variant op hun scanapparaten had gemaakt op de beroemde zin van Westbroeks klassieker Sinterklaas, wie kent hem niet.

Behalve het gratis winkelen had Westbroek ook gevraagd of Albert Heijn 5000 euro naar de Voedselbank kon overmaken. Dat gaat de supermarktketen sowieso doen, bevestigt de woordvoerder.