Nieuws/Entertainment
971622
Entertainment

Unieke Van Gogh-film trekt volle zalen

Loving Vincent, een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh, wordt door het Nederlandse publiek omarmd. De bijzondere animatiefilm heeft in het eerste weekend al al ruim 25.000 bezoekers getrokken, maakte distributeur Cinéart maandag bekend.

Ook de expositie Loving Vincent in het Noordbrabants Museum in Den Bosch wordt goed bezocht. De tentoonstelling waarin bezoekers meer kunnen leren over de totstandkoming van de film trok in het openingsweekend al 4500 bezoekers.

In de film Loving Vincent gaat de zoon van de postbode van de schilder een jaar na zijn dood op zoek naar antwoorden over zijn leven. Voor de film werden 65.000 frames met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars, die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden. Meer dan honderd van deze schilderijen zijn te bewonderen in de expositie. De gehele film is geschilderd met Van Gogh olieverf van de Nederlandse verffabrikant Royal Talens.

Loving Vincent is momenteel in vijftig bioscopen door heel Nederland te zien. De best bezochte bioscoopfilms op dit moment zijn Thor Ragnarok, het liefdesdrama The Mountain between us en de horrorfilm Jigsaw.