971826
Entertainment

KRO-NCRV vindt nieuwe presentator te onbekend

Klaas Drupsteen wordt uitgezwaaid

Klaas Drupsteen is volgend jaar niet meer te zien als presentator van Hello Goodbye. Ruim een maand geleden kreeg hij te horen dat KRO-NCRV met hem wil stoppen.

„Voor mij kwam dit als een grote, onaangename verrassing. Er was geen enkel signaal afgegeven dat de omroep ontevreden was over mijn presentatie”, zegt de programmamaker.

In het gesprek waarin Drupsteen het slechte nieuws kreeg, werd door de leiding benadrukt dat het besluit niet was ingegeven door zijn kwaliteiten als presentator. „Hun argument was dat ze willen werken met minder presentatoren die meerdere programma’s op Nederland 1 kunnen presenteren. Volgens mediadirecteur Taco Rijssemus gaat dat met mij niet lukken, omdat ik te onbekend zou zijn. Ook werd aangegeven dat de toekomst van Hello Goodbye naar hun gevoel beter gewaarborgd is met mijn opvolger.”

Wie die opvolger is, wil Drupsteen niet zeggen.

„Ik heb steeds beweerd dat dit het beste is wat mij op werkgebied is overkomen. Het is zo mooi om met mensen te praten over zaken die er werkelijk toe doen”, aldus Drupsteen die het programma twee seizoenen lang gepresenteerd heeft.

Geraakt

„Ik voelde mij thuis in dat programma, werd keer op keer geraakt door de verhalen, had aan de lopende band kippenvel en ik ben heel erg trots op wat we gemaakt hebben.”

Drupsteen werd alom geprezen om de soepele wijze waarop hij de tv-hit van zijn populaire voorganger Joris Linssen had overgenomen.