Nieuws/Entertainment

Liesbeth List verliest echtgenoot

Dramatische Paasdagen voor LIESBETH LIST (72). De zangeres verloor gisteren haar echtgenoot, voormalig restauranteigenaar Robert Braaksma (64).

Dat heeft zij vandaag bekend gemaakt.

Liesbeth List en Robert Braaksma hebben samen één dochter, Elisah (32), die als actrice en tevens manager van haar moeder werkt.

Het is na de dood van RAMSES SHAFFY in 2009 een nieuwe slag voor de zangeres, die sinds het begin van de jaren tachtig met Robert Braaksma samen was. Daarvoor had zij een haat-liefde verhouding met schrijver Cees Nooteboom.

Robert Braaksma leerde Liesbeth List kennen in diens toenmalige restaurant L’Entree in de destijds sterk opkomende, trendy  Reguliersdwarsstraat in Amsterdam.

Die zaak ging op de fles, maar Braaksma kwam terug met zijn nieuwe restaurant dat (toepasselijk) Rentree was geheten, en dat was gevestigd op de destijds nog beruchte Zeedijk. Braaksma was daar een van de eerste ondernemers die, met hulp van de Gemeente Amsterdam, hielp dat gedeelte van de rosse buurt op dealers en junks te heroveren.

Met zijn Liesbeth zorgde Robert Braaksma er vier jaar geleden voor dat RAMSES SHAFFY, hoewel er na zijn dood slechts zeer beperkte middelen waren, alsnog een gepast graf met mooie steen kreeg op begraafplaats Zorgvlied.

Waaraan hij zelf overleed, is niet bekend gemaakt. De familie kondigt aan dat Robert Braaksma in besloten kring zal worden gecremeerd.