Nieuws/Entertainment
977508
Entertainment

Met Thor passeert Disney weer 4 miljard-grens

Studio Disney is dankzij het sterke openingsweekend van de Marvel-film Thor Ragnarok ook dit jaar over de 4 miljard dollar opbrengst heen gegaan. Het is hiermee de eerste filmstudio in de geschiedenis die dit vijf jaar achter elkaar presteert, aldus de Amerikaanse vakbladen.

Disney heeft een topjaar dankzij megahits als Star Wars Rogue One, Beauty and the Beast, Pirates of the Caribbean 5, Guardians of the Galaxy 2 en Thor Ragnarok. Die laatste film ging het afgelopen weekend in een groot aantal Europese landen draaien. Onder meer in Nederland en het Verenigd Koninkrijk was het de afgelopen dagen veruit de best bezochte film.

Het succes van Disney in 2017 is nog niet ten einde. Half december gaat de nieuwe Star Wars-film The Last Jedi in première. De verwachting is dat ook dit achtste deel in de serie alle records gaat breken.

In de derde Thor-film moet de langharige godenzoon (Chris Hemsworth) het opnemen tegen zijn kwade zus (Cate Blanchett) én een flamboyante dictator (Jeff Goldblum). De film werd ook door de critici zeer enthousiast ontvangen.