Nieuws/Entertainment
977599
Entertainment

'Interviewkoningin' Barbara Walters stopt op 16 mei

Televisielegende Barbara Walters (84) trekt op 16 mei tijdens haar geestenkind The View voor eens en altijd de stekker uit haar carrière.

Barbara maakte in 2013 bekend dat ze in 2014 met pensioen zou gaan, maar heeft nu laten weten dat het in mei zover is.

"Dit is het juiste moment", vertelt Barbara aan AARP Magazine. "Het soort interviews dat ik al jaren doe, wil niemand meer hebben. Je hebt tegenwoordig drie minuten in een ochtendshow en dat is zo anders dan het vroeger was."

Als ze officieel heeft afgezwaaid tijdens The View, wordt er 's avond op Entertainment Tonight nog een twee uur durend eerbetoon aan de legende uitgezonden.

Barbara was in 1976 de eerste nieuwslezeres ooit bij zender ABC en kreeg heel wat seksisme voor haar kiezen. "Ik werd afgemaakt. Ik dacht dat mijn loopbaan al weer was afgelopen. Niemand wilde een vrouw en al helemaal mij niet en ik had een co-presentator die me ook liever zag vertrekken. Gelukkig  zag de baas van ABC News dat ik wél waardevol was."

Barbara verheugt zich stiekem enorm op de rust die zal komen. "Misschien ga ik wel naar de film of naar een museum, of op bezoek bij een vriendin. Ik verheug me erop dat niet elke dag volgepland is en dat ik niet meer om een bepaalde tijd ergens hoef te zijn."