Nieuws/Entertainment
977807
Entertainment

Zachary Quinto gelooft excuus Spacey niet

Star Trek-acteur Zachary Quinto gelooft niet dat de excuses van Kevin Spacey aan Anthony Rapp oprecht zijn. Rapp liet in een bericht op Twitter weten dat Spacey hem in 1986 op een feestje op bed had gegooid en zich op hem wierp. Spaceys reactie valt niet bij iedereen in goede aarde.

De toen veertienjarige Broadway-acteur op een feest van Spacey raakte verveeld door alle volwassenen om zich heen en ging boven in de slaapkamer tv kijken. Toen het evenement afgelopen was verscheen Spacey in de deuropening en tilde hem op bed, vertelt Rapp in zijn bericht. „Hij probeerde me te verleiden. Ik weet niet of ik het in deze woorden zou hebben gezegd, maar ik was me ervan bewust dat hij seks met me wilde”, aldus de Star Trek-acteur.

Spacey reageerde op het bericht van Rapp door zijn excusus aan te bieden. De House of Cards-acteur begon zijn verontschuldiging door te vertellen dat hij veel respect en bewondering voor Rapp heeft en meer dan geschokt was toen hij zijn verhaal hoorde. De acteur zegt ook zich het incident niet meer te herinneren, maar als hij zich inderdaad op die manier had gedragen biedt hij zijn oprechte excuses aan voor wat ongepast dronken gedrag moet zijn geweest. Verder biedt hij zijn excuus aan voor het gevoel dat Rapp al die jaren met zich mee droeg.

Coming out

Vervolgens begint Spacey over zichzelf. „Zoals de mensen die dicht bij mij staan weten, heb ik in mijn leven seksuele relaties gehad met zowel mannen als vrouwen. Ik heb in mijn leven van mannen gehouden en relaties met hen gehad en ik kies er nu voor als homo te leven. „Ik wil hier eerlijk en open mee omgaan en dat begint met het onderzoeken van mijn eigen gedrag.”

„Het is erg verdrietig en verontrustend dat dit is hoe Kevin Spacey vertelt homo te zijn”, stelt Quinto. „Niet door op te staan als een teken van trots - in het licht van al zijn prijzen en prestaties - en op die manier tienduizenden LGBTQ-kinderen over de hele wereld te inspireren, maar door op een berekende manipulatieve manier de aandacht af te leiden van serieuze beschuldigingen. Quinto zegt verder te hopen dat Rapp zijn stem wordt gehoord boven het statement van Spacey.

Ontkenning

Quinto voegde daaraan toe: „Het spijt me Anthony Rapps verhaal te horen en hoe hij daar later onder geleden heeft. Het spijt mij ook dat Kevin alleen besloot eerlijk te zijn toen het hem goed uitkwam - precies zoals zijn ontkenning hem al die jaren goed uitkwam.

Spaceys bericht viel niet alleen verkeerd bij Quinto, maar ook bij andere beroemdheden. Onder anderen Richard Lawson, schrijver Dan Savage en comédienne Wanda Sykes lieten weten de reactie van de acteur niet te waarderen. Volgens hen doet Spacey afbreuk aan zijn oprechtheid door in hetzelfde bericht uit de kast te komen en excuses aan te bieden.