Entertainment/Gossip
977903448
Gossip

Acteur Warren Beatty beschuldigd van seksueel misbruik minderjarige

Warren Beatty

Warren Beatty

Een vrouw beschuldigt acteur Warren Beatty (nu 85) ervan dat hij haar bijna een halve eeuw geleden heeft gedwongen tot seks. Dat meldt de Amerikaanse tv-zender CBS. De vrouw was minderjarig toen het incident volgens haar plaatsvond. Ze heeft in Los Angeles een zaak aangespannen tegen de beroemde acteur en regisseur.

Warren Beatty

Warren Beatty

De vrouw zegt dat zij hem uitnodigde in haar hotel toen zij 14 of 15 jaar was. Het zou mogelijk zijn geweest in de periode dat Beatty de satirische film Shampoo uit 1975 draaide. Beatty was toen 35 jaar. Volgens de aanklacht zou de ster uit Bonnie & Clyde „zijn status en positie als volwassen Hollywoodster hebben misbruikt om meerdere malen seks te hebben met de klager”.

De vrouw zou toentertijd in de veronderstelling zijn geweest dat er sprake was van een romantische relatie. Zij wil een schadevergoeding voor de psychologische schade die zij naar eigen zeggen door deze periode heeft ondervonden. Beatty wordt in de aangifte overigens niet genoemd, maar aangeduid als „de acteur die een Oscarnominatie ontving voor zijn rol in Bonnie & Clyde”. Beatty heeft nog niet gereageerd op de aanklacht.

Rokkenjager

De acteur en regisseur bouwde in de jaren 60 en 70 een reputatie van rokkenjager op. Volgens zijn recente biografie zou hij in zijn leven met 12.775 vrouwen het bed hebben gedeeld, een aantal dat Beatty zelf overigens ontkende. In het bevestigde balboekje van Beatty staan namen als Madonna, Jane Fonda, Joan Collins, Diane Keaton, Natalie Wood en zangeres Carly Simon die het lied You’re So Vain aan hun affaire wijdde.

Uiteindelijk stapte de ster begin jaren negentig in het huwelijksbootje met actrice Annette Bening.