Entertainment/Sterren
97867597
Sterren

’17.000 euro voor laatst gedragen jurk Amy Winehouse’

Amy Winehouse in Belgrado op 18 juni 2011.

Amy Winehouse in Belgrado op 18 juni 2011.

De mini-jurk die Amy Winehouse droeg tijdens haar laatste optreden gaat onder de hamer bij het veilinghuis Julien’s Auctions. De organisatie denkt dat het kledingstuk tenminste 17.000 euro kan opbrengen.

Amy Winehouse in Belgrado op 18 juni 2011.

Amy Winehouse in Belgrado op 18 juni 2011.

De Britse superster droeg de jurk tijdens een festival in Belgrado. Het was op zijn zachtst gezegd een memorabel optreden.

Winehouse zou dronken en zwaar onder invloed van drugs op het podium hebben gestaan en kon daardoor nauwelijks een van haar hits ten gehore brengen. Het publiek jouwde haar uit, maar ook dat ging compleet langs de zangeres heen. Een maand later werd ze op 27-jarige leeftijd op 23 juli 2011 dood aangetroffen in haar Londense huis. Als doodsoorzaak werd alcoholvergiftiging opgegeven.

Muziekicoon

„Amy Winehouse is een uniek en opvallend muziekicoon, dat met haar enorme kracht en uitstalling veel mensen wist te bereiken en raken. Elk woord, elke noot...het kwam gewoon bij je binnen. Wij blijven haar eren en willen graag bijdragen aan de stichting die in haar naam is opgericht”, aldus Martin Nolan, directeur van Julien’s Auctions tegen The Sun.

Naast Amy’s jurk worden er ook tasjes, bh’s, tekeningen en andere persoonlijke spullen van de Britse zangeres geveild. Alle opbrengsten komen ten goede aan de stichting die haar ouders hebben opgezet ten behoeve van jonge mensen die kampen met verslavingen.

De veiling vindt plaats op 6 en 7 november in Beverly Hills en is ook online te volgen.