Nieuws/Entertainment
979535
Entertainment

’Nieuwe Halloweenfilm negeert alle vervolgen’

De nieuwe Halloween-film negeert alle vervolgen die na het eerste deel zijn gemaakt. Dat verklapt geestelijk vader John Carpenter maandag in een interview met CBS.

Meer wil Carpenter overigens niet kwijt over de nieuwe film, die volgend jaar oktober in première gaat. Actrice Jamie Lee Curtis prolongeert haar rol als Laurie Strode, de zus op wie gemaskerde maniak Michael Myers jaagt.

„Ik had nooit gedacht dat er überhaupt vervolgen zouden komen”, vertelt Carpenter. „Er was geen nieuw verhaal te vertellen, het verhaal was klaar. Poeh, had ik het even mis!” Zijn iconische titelmuziek zal ook in de nieuwe Halloween-film te horen zijn.

Enorme hit

Halloween was het filmdebuut van Jamie Lee Curtis. De horrorfilm was een enorme hit: de film werd voor 300.000 dollar gemaakt en leverde wereldwijd zo’n 47 miljoen op. Er werden in de kwart eeuw na de eerste film acht vervolgfilms uitgebracht.

Curtis speelde haar iconische rol in drie daarvan: Halloween II (1981), Halloween H20: 20 Years Later (1998) en Halloween: Resurrection (2002).