Nieuws/Entertainment
980128828
Entertainment

Kirstie Alley vergelijkt Twitter-ban Trump met slavernij

Kirstie Alley is niet te spreken over de ban die president Donald Trump opgelegd heeft gekregen van Twitter. In een serie tweets gaat de actrice flink te keer. Ze vergelijkt de twitter-ban met slavernij en sneert over de macht die de grote techbedrijven hebben.

„ALLE mensen zouden zich zorgen moeten maken”, schrijft ze. „Gewone mensen zullen niet langer een platform hebben om hun mening te delen. Dit heet SLAVERNIJ.” Volgens de actrice is er sprake van censuur en maken bedrijven als Twitter en Facebook mensen monddood.

In een andere tweet maakt de actrice een vergelijking met de rellen rond Black Live Matter-demonstraties. „Herinner je je nog alle branden, moordpartijen en vernietigingen bij FEDERALE gebouwen”, schrijft ze. „Het was VERBAZINGWEKKEND & ILLEGAAL.” Kirstie noemt de demonstranten ’criminelen’ en zegt dat niemand werd gearresteerd en vooral dat niemand werd verbannen van sociale netwerken. Ze stelt bovendien dat op sociale media de demonstraties gewoon aangekondigd konden worden.

Overigens veroordeelt de 69-jarige actrice, bekend van films als It Takes Two en Look Who’s Talking, de bestorming van het Capitool. Ze noemt het een criminele daad en hoopt dat de schuldigen hun straf niet zullen ontlopen.